Engedd szabadjára a benned lakó vadat!

Az állatokat ábrázoló poszter tapéták mellett igen népszerűek az állatbőrt és szőrmét imitáló tapéták is, hiszen ezekkel nemcsak egy csipetnyi természetességet varázsolhatunk otthonunkba, hanem kifejezésre juttathatjuk a bennünk megbúvó vágyat a természet, a szabadság és a kaland iránt.

Az állatmintákat felölelő tapétakollekciók többségére a natúr színek használata jellemző, hiszen ily módon is a természet közelségét kívánják megteremteni. Ennek jegyében fogant a Sirpi legújabb katalógusa, a Muralto DecoSkin, melyben a vágtató vadlovat és az igéző tekintetű farkast ábrázoló poszterek mellett megtalálhatjuk az állati szőröket imitáló, 1 méter széles kiegészítő tapétákat is. A kollekció a posztereken látható állatokon kívül a divatos kígyóbőr mintát is felhasználja..

Még több állatmintát (tigris, zebra, leopárd stb.) dolgoz fel a Graham&Brown Skin tapétakönyve, melynek különlegessége, hogy a megszokott színvilág mellett izgalmas és egyben rendkívül újszerű színeket is társít a motívumokhoz: így született meg a lila leopárdmintás vagy a krokodilbőrt utánzó tapéta türkizkék változata


Legizgalmasabb mégis a Jannell&Volpi megunhatatlan 301‐es kollekciója, melyben az igen széles mintaválaszték nem csupán váratlan színkombinációkkal rukkol elő, hanem fémes jelleget is kölcsönöz a tapétáknak. A metálfényű árnyalat különösen jól illik ehhez a mintavilághoz, hiszen kiemeli a motívumok vadállati eredetét.

Kulcsszavak: Tapéta, Modern tapéta, Design tapéta

Hozzászólások lezárva