Készüljünk az ünnepekre, együtt!

Már csak néhány hét maradt karácsonyig. Nem kétséges, hogy ez az egyik legizgalmasabb időszak az évben és egyben a legsűrűbb is. Végtére is, mire való a karácsony, ha nem arra, hogy összehozza a családtagokat és a barátokat egy asztal köré.
A készülődés akár stresszessé is válhat számunkra, ha nincs benne még több éves tapasztalatunk. A karácsonyfa díszítés és az ételek elkészítése mellett manapság nagy szerepet fordítunk lakásunk, házunk dekorálására is.

Összegyűjtöttünk pár tippet, amivel segítséget nyújthatunk az ünnepi készülődéshez:

Határozd meg a stílust.

A tényleges díszítő folyamat sokkal gyorsabb és egyszerűbb, mint az gondolnánk. Ehhez viszont először ki kell találni az irányt, amin elindulhatunk. Ezután csak a legjobb helyet kell megtalálni ahol beszerezhetőek a kellékek.

Válassz főhelyiségeket.

Gondold végig, melyek azok a helységek, amiket mindenki látni fog. Nappali, étkező, konyha? Válassz egyet vagy kettőt és fókuszálj ezekre.

Légy szervezett.

Ahhoz, hogy dekorációnk érvényesülni tudjon, fontos, hogy hagyjuk érvényesülni. Legegyszerűbben úgy tudjuk elérni, ha megszabadulunk a feleslegessé vált holmiktól, amik zavarják az összképet. Nincs is jobb időszak otthonunk rendbetételére, mint az év vége, hiszen a következő évet máris egy kis megújulással kezdhetjük. Sőt! Kreatív énünket is kiélhetjük. Akár egész otthonunkat átalakíthatjuk egy csapásra. Hát nem izgalmas lehetőség?

Ez a változás a gyerekes családoknak lehet a legjobb lehetőség arra, hogy a gyerekek régi játékait eladományozzák, és helyettük újakat kapjanak karácsonyra.

Vigyél egy kis fényt otthonodba.

Ha elmaradna a fehér karácsony és nem csillogna a fehér hó az udvaron, akkor sem kell megijedni. Hozzuk be otthonunkba Mi magunk a csillogást. Választhatunk például egy metálos tapétát falunkra, ami fényességet és melegséget áraszt. Ez egy igazán népszerű választás nem csak az ünnepek alatt, de egész évben is.

Az utolsó simítások

Az apróbb simítások is hatalmasat dobhatnak lakásunk kinézetén. Ha úgy gondolod nincs még teljesen ünnepi hangulat, dobd fel a falakat egy-egy képpel vagy játssz a színes motívumokkal, keress odaillő darabokat. Gondold át, milyen darabok illenének be és hiányoznak még. Azt mondják, hogy a legkisebb kiegészítő is számít. Menj el karácsonyi vásárokra, figyeld a kirakatokat, meríts ötletet barátaidtól. Lehet, olyan dolgot találsz, amire nem is gondoltál volna.

Vond be a családot.

Nincs is izgalmasabb annál, mint amikor a családdal együtt díszítitek, dekoráljátok a lakást. Kérd ki véleményüket, vásároljatok be együtt és alkossátok meg azt a teret, amiben mindenki jól érzi magát.

Legyen csodálatos karácsonyotok.

A legfontosabb rész maradt utoljára. Miért is volt a sok készülődés, ha nem azért, hogy karácsony napján már csak szeretteiddel kelljen foglalkozni és a bejgli evéssel:). Ekkor már csak a gyönyörködés van hátra, lakásotok új, téli hangulatba öltözött kinézetén.

Boldog, szeretettben teljes karácsonyt kívánunk mindenkinek!

És tudjátok, ha bármikor szükségetek lenne pár last minute lakberendezési ötletre vagy kiegészítőre, tudjátok hol találtok Bennünket!

Hozzászólások lezárva