További megoldások

Pliszé

A pliszé kis helyigénnyel bíró árnyékoló, mely könnyen alkalmazható egyedi formájú (pl.: ferdesíkú) ablakok esetében. A pliszé egyaránt szerelhető közvetlenül az üvegtábla elé, illetve a nyílászáró keretére, ily módon az ablak- vagy ajtószárnnyal együtt mozgatható. A pliszé textilje harmonikaszerűen hajtódik, melynek mozgatása kézi és gyöngyzsinóros technikával egyaránt megoldható. A mozgatás folyamán az anyag bárhol tetszőlegesen megállítható.

Roletta

A rolettát egyaránt használhatjuk otthonunk és irodánk árnyékolására, népszerűségét kis helyhasználatának, könnyed kezelhetőségének és karbantarthatóságának köszönheti. A roletta számtalan méretben elérhető, osztott ablakok esetében azonban több kisebb roletta felszerelése ajánlott. A roletta egyaránt felszerelhető a falra, a mennyezetre vagy akár az ablakkeretre is. Anyaga hagyományosan impregnált vászonból készül, de ma már számtalan lehetőség közül választhatunk: egyre kedveltebbek a natúr anyagok (bambusz, papír, juta), mellyel keleties hangulatot idézhetünk elő, a roletta funkciójának megfelelően választhatunk a fényáteresztő és fényzáró anyagok közül. Esztétikai szempontok alapján dönthetünk a szoba felé és az ablak felé tekeredő változatok közül.

Szalagfüggöny

A szalagfüggöny népszerűségét praktikus jellege és könnyű kezelhetőségének (nedves ruhával egyszerűen letörölhető) köszönheti, egyaránt használhatjuk árnyékolásra és térelválasztásra. A szalagfüggöny ún. lamellákból épül fel, mely számtalan színben elérhető, melyek végtelen kombinációjának csak kreativitásunk szabhat határt: érdekes hatásokat érhetünk el, ha a szalagfüggönyben különböző színű lamellákat használunk. A szalagfüggöny mozgatható kézzel, zsinór segítségével (ebben az esetben design súllyal díszíthető a zsinór) és motoros megoldással is.