Klasszikus bútorszövet

Bársonyos anyagok, fenséges kárpitok

A klasszikus stílus megteremtéséhez elsősorban tágas terekre, nagy belmagasságra van szükségünk. Az antik bútorok, így a klasszikus bútorszövetek is leginkább a méltóságot kifejező, hatalmas terekben tudnak érvényesülni. Egy klasszikus stílusban berendezett otthonnak kimért fensőbbséget, nyugalmat kell sugároznia, melyhez a megfelelő bútorszövet is nagymértékben hozzájárul.

A klasszikus kárpit anyaga és mintái

A klasszikus bútorszövetnek számít a bársony és a brokát, hiszen ezen anyagok jellegzetes testessége fényűző, méltóságteljes külsőt kölcsönöz bútorainknak. Klasszikus bútorszövet esetén érdemes klasszikus motívumokban (barokk minták, bourbon liliom stb.) gondolkodnunk, melyekre alapvetően jellemzőek a nagyméretű, részleteiben gazdag mintarendszer. Ugyanakkor a minták kiválasztásánál sose feledjük, hogy a nagyméretű minták kis bútorokon nem tudnak érvényesülni.
A klasszikus bútorszövetek színvilága

A klasszikus otthonok esetében gyakran követjük el azt a hibát, hogy túl sötét színeket választunk szobáink dekorálására, a függöny vagy a bútorszövet anyagának. Való igaz, hogy a klasszikus stílusban igen kedvelt a bordó, a mélyzöld és az arany használata, ugyanakkor nem szabad elfelejtenünk, hogy a pasztellszínek (rózsaszín, bézs stb.) legalább annyira a klasszikus stílusvilág részét képezik. Ha a bútoraink alapvetően sötét árnyalatúak, bútorszövetnek válasszunk mellé világosabb tónusú anyagokat!

Kapcsolódó klasszikus bútorszövet márkák

Prestigious