Modern bútorszövet

Bútorszövet, mely életre kelti bútorát

A bútorszövet kelti életre, adja meg bútoraink végső formáját. Ha kiválasztottuk kanapénkat, ne elégedjünk meg a tökéletes formával, keressük meg hozzá a stílusában és színvilágában hozzáillő bútorszövetet, mely kiemeli és hangsúlyozza a bútor szépségét. Ha otthonunk modern stílusban épült, érdemes a szövetek tekintetében is ebben az irányban keresgélnünk. A textilgyártó cégek ma már a modern bútorszöveteknek is széles választékát kínálják az érdeklődők számára.

A modern bútorszövet anyaga és színe

A klasszikus bútorszöveteken (bársony, brokát, selyem) kívül ma már számos modern szövetet kínálnak a textilgyártók, melyekre jellemzőek a szokatlan alapanyagok és a különleges kikészítési módok: a modern műszálas textileken kívül gyakran használnak durvább, nyomott mintákkal díszített szöveteket, állati szőröket. Design bútorok kárpitozására különösen alkalmasak a műbőrök(textilbőr), melyeket egyedi mintával és színnel látnak el (pl.: aranyszínű struccbőr, fényes lakkbőr, szőrt imitáló vagy gyűrt papírra emlékeztető műbőrök).

Modern bútorszövet a színek széles skálájában elérhető: választhatjuk a mindig modern és elegáns fekete-fehér színvilágot, de az élénk, meghökkentő színek (sárga, rózsaszín) is rendelkezésünkre állnak. A modern kárpitozás esetében igen kedvelt a fényes, csillogó felületű textilbőrök (műbőrök) használata.


A modern bútorszövet mintája

A modern bútorszövet alapvető jellemzője a letisztult formavilág, ezért a minimál stílusú otthonokba érdemes egyszínű bútorszövetekben gondolkoznunk, melyek esetében a különlegességet a szövet struktúrája rejti magában. Az egyszínű, ám gazdag struktúrájú textileken kívül természetesen lehetőségünk van a mintás anyagok közül is válogatni. A modern bútorszövetek esetében igen kedveltek az absztrakt, geometriai minták, az állatmintás szövetek, műbőrök és a csillogó, fényes fémek és kövek használata.

Kapcsolódó modern bútorszövet márkák

Prestigious