Roló

Izgalmas és látványos függöny

Napjainkban a roló nem pusztán a hagyományos értelemben vett sötétítő funkciót látja el, hanem egyszersmind dekorál is. A roló a klasszikus és modern otthonokban egyaránt növekvő népszerűségnek örvend. A roló melletti választást megelőzően győződjünk meg arról, van e kellő hely az ablak felett az anyag begyűjtéséhez anélkül, hogy a nyílászárót funkciójában akadályoznánk, és hogy a kilátás is zavartalan marad-e. A rolók két alapvető típusát különböztetjük meg: A modern stílusú római roló kifeszített formában, lapolva gyűjti össze az anyagot, míg a francia raffrolóa textil hullámzásával romantikus, klasszikus stílust kölcsönöz ablakunknak. Mindkét rolótípus remekül kombinálható a ráncolt és a lapfüggönnyel is, ily módon egyedi hangulatot kölcsönözhetünk otthonunknak.

A roló tulajdonságai és anyagának kiválasztása

A roló kedveltségét többek között helytakarékosságának köszönheti, hiszen nem vesz el az ablak melletti területből. Ugyanezen tulajdonságából kifolyólag anyagtakarékosabb megoldásnak is számít. A rolót fényáteresztő, dekor, illetve sötétítő anyagból egyaránt varrhatjuk. A választásnál ajánlott kerülnünk a vékony textileket, mivel ezek beleolvadnának a környezetbe, bátran használhatunk azonban mintás anyagokat, hiszen a roló szerkezetének köszönhetően a motívumok szépen érvényesülnek. Mintájának köszönhetően a roló önmagában is esztétikai élményt nyújt, de lehetőségünk van anyagrátéttel, paszományokkal tovább díszíteni függönyünket.A roló szerkezete

A roló szerkezete minden esetben az adott méretek szerint egyedileg készül. A textíliát tépőzárral rögzítjük a szerkezethez, melyet kezelőzsinórral vagy elektromosan lehet mozgatni. Az anyag hátoldalára varrt keresztmerevítő pálcák segítségével a függöny szabályos hullámokba rendeződik. A roló szerkezete egyaránt felszerelhető mennyezetre, oldalfalra vagy akár ajtó-, ablakszárnyra is.

Kapcsolódó márkák

inStyle Prestigious Textile