Lakásdekoráció

Pt Lakota

Ágytakaró

Az ágytakaró praktikus funkciója mellett esztétikai szerepet is ellát az enteriőrben, hiszen a forma- és színvilág gondos kiválasztása hozzásegít, hogy megteremtsük otthonunk megálmodott stílusát.

Ágytakaró…

Díszpárna

A díszpárnák amellett, hogy kényelmesebbé teszik székeinket, ülőgarnitúráinkat, kiválóan alkalmasak arra is, hogy kiemeljék az enteriőr másodlagos színeit, egyedi formájukkal vagy díszítésükkel feldobják otthonunk hangulatát.

Díszpárna…

Elkötő zsinórok

Az elkötők elsődleges funkciója, hogy a függönynek formát adjon és szabályozza, mennyi fény jusson be az enteriőrbe, ám a színvilág gondos megválasztásával dekoráló szerepet is ellátnak. Választhatunk textil, zsinóros vagy bojtos elkötőt is.

Elkötő zsinórok…

Paszományok

A paszományok a lakástextilek kiegészítői, melyekkel egyedivé varázsolhatja a függönyét, párnáinkat, ágytakaróinkat. A díszszegélyek, zsinórok, bojtok és bortnik a lakásdekoráció fontos részét képezik, melyek számtalan formában és színben elérhetőek.

Paszományok…

Lakásdekoráció

Otthonunk kiegészítői

A textilalapú lakásdekorációnak fontos részét képezik az ágytakarók és díszpárnák, melyek azon felül, hogy kényelmi szempontokat szolgálnak, jelentős szerepet látnak el az enteriőr dekorálásában. Egy ágytakaró vagy egy díszpárna kiválóan alkalmas arra, hogy kicsit feldobja, színesítse szobáinkat. Az elkötők és paszományok egyedivé teszik lakástextiljeinket, így nagymértékben hozzájárulnak egy enteriőr megjelenésének, hangulatának kialakításához.

Hogyan válasszunk ágytakarót és díszpárnát?

Az ágytakarók és díszpárnák kiválasztásának legfontosabb szempontja a szín meghatározása, hiszen minden helyiség berendezésénél arra kell törekednünk, hogy megfelelő arányban legyenek egymással a felhasznált színek. Az ágytakarók és párnák ennek az egyensúlynak a megteremtésében igen fontos szerepet játszhatnak, hiszen segítségükkel finoman megidézhetjük az enteriőrben használt másodlagos színeket és így tökéletes harmóniát teremthetünk.

Az ágytakarók és párnák esetében óvatosan bánjunk a minták használatával: mivel kis felületekről beszélünk, tartózkodnunk kell a nagy mintáktól, hiszen ezek igazán csak nagy felületeken tudnak érvényesülni. Érdemes tehát apróbb mintákban, esetleg pöttyös és csíkos anyagokban gondolkodnunk, de ne feledkezzünk meg az egyszínű textilekről sem. Az ágytakarót és díszpárnákat igazán különlegessé varázsolhatjuk, ha díszszegélyekkel (paszpólozás), bojtokkal dekoráljuk. A szegély legyen színében vagy mintájában kontrasztja az alaptextilnek, például egy pöttyös szegély tökéletes lezárása lehet egy csíkos anyagnak.

Az elkötők és paszományok használata

Az elkötőknek és paszományoknak ma már számtalan változata létezik, színben, formában és alapanyagban megszámlálhatatlan variációjuk kapható. Ezek az apró kiegészítők nagy segítségünkre vannak abban, hogy otthonunk lakástextiljeinek egészen egyedi külsőt kölcsönözzünk. Az elkötők esetében beszélhetünk textil, zsinóros vagy bojtos elkötőről, melyek nem csak arra szolgálnak, hogy a dekor függönyt két oldalra fogják, hanem egyben a függöny díszítőelemei is: az elkötő színének és formájának gondos megválasztásával kiemelhető a függönyanyag szín- és motívumvilága. A függöny elkötő bojtok mérete változó, kiválasztásukkor vegyük figyelembe a modellünk méreteit és a helység nagyságát is. A paszományok használata erősen befolyásolja az enteriőrben uralkodó stílust: a nagyméretű rojtok és bojtok klasszikus, méltóságteljes külsőt kölcsönöznek a lakástextileknek, míg a pomponok bohókás hangulatot teremtenek. Éppen ezért a paszományok kiválasztásánál mindig alaposan gondoljuk végig, milyen stílust kívánunk megteremteni az enteriőrben.

Kapcsolódó márkáink

inStyle • Prestigious