Díszpárna

Kényelem és dekoráció

A díszpárnák elengedhetetlen tartozékai otthonunk ülőgarnitúráinak, ágyainak, melyek elsődleges feladata a kényelem biztosítása. A díszpárnák ugyanakkor különösen jól használhatóak arra, hogy egy kis színt vigyünk a szobába, feldobjuk otthonunk hangulatát. A díszpárnák esetében nemcsak a színekkel, hanem a formákkal is tudunk játszani, hiszen a hagyományos párnaforma mellett választhatunk hengerpárnát vagy egyedi formákat (pl.: szív alakú párnák).

A díszpárna anyaga és színvilága

A díszpárnákat érdemes mindig a hozzátartozó kanapéval vagy ággyal együtt kezelni és egyszerre kiválasztani mindegyik anyagát, így könnyebben megtaláljuk a tökéletesen összeillő textileket. Harmonikus hatást tudunk elérni azzal, ha a párnát az ágytakaró vagy bútorszövet anyagából, esetleg egy másik árnyalatából varratjuk meg, de érdekes eredményre jutunk akkor is, ha szándékosan egymással kontrasztot alkotó színeket választunk ki. Mivel a párnák alapvetően kisebb méretűek, óvatosan bánjunk a mintákkal, mert a nagyméretű minták nem tudnak érvényesülni kis felületen.Hogyan tegyük egyedivé díszpárnáinkat?

Modern stílusú otthonokba tervezhetünk egyszerű, dísz nélküli párnákkal, de a klasszikus, romantikus hangulatú enteriőröknél ne feledkezzünk meg a paszpólozási technika nyújtotta lehetőségekről: díszpárnáinkat elláthatjuk különféle színű és méretű szegélyekkel és egyéb paszományokkal, melyek használatával különleges hatásokat érhetünk el. Fodrok felvarrásával romantikus légkört teremthetünk, a rojtok és bojtok használata inkább klasszikus hangulatot sugall, míg a pomponok különösen jól illenek gyerekszobákba. Érdemes színben vagy mintában erősen elütő, kontrasztot teremtő díszítőelemet választanunk, mely ugyanakkor visszaköszön az enteriőr többi textiljében.

Kapcsolódó textil márkák

inStyle • Prestigious Textile