Klasszikus tapéták

Hagyomány és újítás a tapéták világában

A tapéta kiválasztásánál mindig figyelembe kell venni otthonunk tervezett stílusát. Ha leginkább a klasszikus bútorokhoz vonzódunk, tapétánk esetében is tanácsos a klasszikus motívumvilághoz nyúlnunk, hiszen csak így tudjuk megteremteni a tökéletes harmóniát otthonunkban. Hazánkban különösen nagy hagyományai vannak a klasszikus stílusvilágnak, ám ma már a külföldi gyártók tapétakínálatában is széles választékát találjuk a barokk és szecessziós otthonokba illő tapétáknak. Alapanyagát tekintve a klasszikus tapéta egyaránt lehet papír, flíz vagy selyem tapéta.

Klasszikus tapétaminták

A klasszikus tapétára általánosan jellemző a részletekben gazdag, kidolgozott motívumvilág, mely ugyanakkor finoman a háttérben marad: a barokk minták, a bourbon liliomok, a romantikus inda- és virágmotívumok egyaránt klasszikus hangulatot kölcsönöznek otthonunknak. Az apró virágminták különösen jól funkcionálnak, hiszen tágítják a teret és elvonják a figyelmet a fal kisebb hibáiról. A klasszikus formavilágban igen kedveltek a bordűrök (szegőcsíkok), melyeket egyaránt használhatunk két különböző tapéta elválasztására és egy tapéta lezárására a padlónál vagy a mennyezetnél.A klasszikus tapéta színvilága

A klasszikus tapéták esetében a pasztellszínek mellett nagy népszerűségnek örvend a zöld, a kék, a bordó és az arany. A tapéta színének megválasztásánál mindig vegyük figyelembe otthonunk építészeti adottságait: kis terek, alacsony belmagasság esetén a világosabb színek közül válogassunk, mivel ezek tágítják a teret. Ellenben ha tágas helyiségekkel rendelkezünk, nyugodtan válasszunk a sötétebb, melegebb színű tapéták közül.

Kapcsolódó klasszikus tapéta márkák

Graham and BrownPrestigious Sirpi Jannelli&Volpi  Vatos Omexco

Jannelli & Volpi tapéta kollekciók
Sirpi Italian Silk
Sirpi Italian Tradition
Sirpi Rhinoceros
Sirpi Venetian Damask
Vatos tapéta kollekciók
Omexco Elegance
Omexco Shalimar